moawestoo.blogg.se


Vardagen..

 

Såhär ser min vardag ut. Inga långa kvällar ute, nej nej. Jag hänger på IcaMaxi med min mamma!
 
Jag hade ju förövrigt bestämt att jag bara skulle blogga när jag hade riktiga planerade foton att visa upp, men nu blev det här ändå ett ganska vardagligt inlägg. Den krassa sanningen är att jag inte tänker ljuga ihop något fantastiskt liv med massor av fantastiska bilder eller fantastiska kvällar ute , nej jag hänger som sagt på ica-maxi, vilket jag tycker kan vara ganska fantastiskt det med.
 
En fantastiskt ärlig blogg, det är vad jag har.

Lite ljust, lite allvarligt...

 
Några (slarv)bilder från igår när jag hade tråkigt, testade min hemmagjorde reflexskärm och märkte en enorm skillnad på bilderna! Jag kan visa ett inlägg någon dag där jag fotar med samt utan reflexskärm.

Min grymma Markus...

 
Tur att jag träffade honom, through sickness and health.
Snart har vi 2 år och 7 månader tillsammans.

Stallet i svart/vitt...

 
Som ni ser tog jag med kameran till stallet igår och fick lite fina bilder, valde dessutom att ha dem i svart/vitt för jag tycker det blir så fina kontraster!

En bamseportion kärlek..

 
Med mat i magen ska jag cykla ner till hästen och ta en liten ridtur! Funderar på att ta med mig kameran, skulle vara kul att fota lite detaljer i stallet.
 
Jo förresten, bilderna tappar fortfarande den varma tonen när jag laddar upp dem på blogg.se. Nu fotar jag i standard inställningar vad gäller färg m.m ( Srbg, och jpeg). Matbilderna ser något mindre aptitliga ut när dem väl hamnar här. Köttfärssåsen är ex mer orange i "ursprungsbilden". Någon som har svaret på mitt problem? Har inte så mycket kunskap kring detta tyvärr .
 
Kan också vara så att jag stirrar mig blind på bilderna så att jag helt enkelt inbillar mig färgskillnaden! haha..
 

Att foto en ballerina...

 
Go-fika, Nej, Det heter inte go-fika. Det heter bara fika och det är vad jag just gjort. Fikat. Med min ballerina i väntan på att min pojkvän ska komma hit. Imorgon drar skolan igång på allvar och jag börjar...11.40! Jag startar veckan med en tidig uppstigning- runt klockan 10 kanske och sedan fortsätter förmiddagen med en härlig brunch. Mitt skolschema är verkligen inte jobbigt om man säger så. Varannan vecka: 11.40-16.00/17.00 och varannan vecka 08.00-13-00. Tacka Jensen Gymnasium.

Vinrött till hösten...

 
 

Dagens höjdpunkt...

Är det bara jag som tycker att frukosten är det bästa på hela dagen? Och eftersom det är helg gjorde jag små hjärtan på mackan! Lyxade till det lite !

Herr Häst...

  
 
Var nere hos herr häst för någon stund sedan men han var tyvärr inte så fotogenisk idag, vilket resulterade i att det inte blev någon bra bild mer än den här- som jag lyckades ta med nöd och näppe. Däremot blev det lite självporträtt (kunde ju inte komma hem med fotominnet helt tomt). Nu ska jag vila upp mig lite och bara ta det lugnt. Vi hörs!
 

Självporträtt...

Var precis ute och fotade lite, passade på när regnet hade uppehåll. Men jag märkte nu till min stora förtvivlan att blogg.se fortfarande gör om bilderna till "kallare" färger. Fotar i Srgb och jpeg. Dvs standard? Jäkla skit alltså.

Mys i regnet...

 
Här ligger jag och har det bra med te samt massor av avsnitt av How I met your mother.. Egentligen hade jag planerat att fota porträtt idag men regnet har öst ner utan uppehåll, och ska även göra det resten av veckan så jag får helt enkelt vänta med porträttfotningen ett tag.
 

Uppe med tuppen...

 
Klockan 7 imorse var jag inte riktigt mig själv om man säger så men det tog faktiskt inte så långt tid innan jag piggnade till. Nu däremot, klockan 13.42 är jag inte alls sådär himlans pigg. Den första skoldagen är iallefall avklarad, nya schemat är utdelat och snart sätter 2:an igång på allvar. Dock har vi lite roligare ämnen iår, som tex psykologi och kommunikation!
 
Nu tänkte jag slänga mig i soffan och se igenom säsong 2 av How I met your mother.

Sockerpåfyllning...

 
Efter ett lyckat möte med skolan blev det sockerpåfyllning med mamma och mormor!

En såkallad "restart"

 
Hej! Nu har jag härmed öppnat min 45698:e blogg och denna gången tänker jag inte känna något tvång med att blogga- som oftast är prio 1 om man vill ha besökare. Nej, jag tänker alltså bara blogga när jag har något att berätta om eller visa upp, bilder säger ju mer än tusen ord. Bloggen ska bli som ett ställe där jag samlar alla mina bilder, liknande en portfolio.
 
Som ni förhoppningsvis förstått så är denna blogg en fotoblogg, så om ni letar efter en modeblogg får ni leta vidare för det kommer jag inte erbjuda här. Däremot tycker jag om att fota mat, personer och mig själv! Jag ska även försöka dela med mig av lite tips och trix vad gäller kameror och att fota i allmänhet. Jag är själv under upplärningsstadiet så ni får dock inte förvänta er allt för mycket.
 
Jag fotar med min NikonD3000 som jag nu ägt i 1,5 år. Med den fick jag tillhörande kit-objektiv, dvs 18-55 mm f/3,5-5.6. Nyligen köpte jag även mitt andra objektiv som jag är fullkomligt förälskad i. Nikkor 50 mm f/1.8.
 
En snabbgenomgång av mig själv: Moa, 17 år gammal och går 2:a året på Jensen gymnasium i Linköping med inriktning på sam-beteende. Jag har en pojkvän vid namn Markus som jag varit tillsammans med i snart 3 år. På fritiden tycker jag om att rida och såklart fota. Sedan 1 år tillbaka har jag även varit sjuk i Anorexia, men är en bit påvägen mot det friska. .Två steg fram och ett tillbaka kan man säga att tillfriskningen sker i, men det går frammåt. Spenderade förra halvåret på sjukhus vilket inte alls var kul,  och dit vill jag inte tillbaka
 
Jag har väl inte så jättemycket mer att tillägga, hoppas på att ni fortsätter kika in med jämna mellanrum!